Арт Кујна

Нашиот домаќин, младиот хрватски шеф Хрвоје Томичиќ не пречека и не угости во семејниот ресторан во Хвар, познат како „Код капетана“, еден од првите ресторани ...
сите 3 | | | веќе видена

Од некој што живее на преубав остров во Далмација најмалку би очекувале да сонува да дојде во Охрид, нели? Ама токму ова е сонот на Ивка Равлиќ, дамата со ...
сите 4 | | | веќе видена

Циронките се традиционално подготвени сушени преспански белвици кои мештаните ги јадат барем два пати неделно и се подготвуваат на традиционален и оригинален ...
сите 61 | | | веќе видена

Денеска е научно докажано дека не мора да ги броите калориите и да јадете минијатурни порции за да ги намалите килограмите. Секако, тоа не значи дека треба ...
сите 12 | | | веќе видена

next