Архитект

Оваа фино изработена „дрвена кутија“ стара 10 години е сместена во една притаена њујоршка стара зграда. Авторот на овој проект, архитектот Sebastian Marsical ...
| | веќе видена

Овој објект со површина од 635 квадратни метри се наоѓа во Токио, и е центар на јапонската компанија Јамаха. Освен што произведува возила и бродови, оваа ...
| | веќе видена

LOFF е португалско дизајнерско архитектонско студио кое што го проектираше овој интересен угостителски објект во португалскиот град Брага. Овој кафе бар се ...
| | веќе видена

Уметницата Анастасија Елиас која живее и работи во Париз, Франција, создаде интересен сет од креативни уметнички отсечоци во мини форма. Интересно е што овие ...
| | веќе видена

Интересни црно-бели фотографии насловени како „Конструкции“ дела на Zsar Chankian. Фотографиите се направени во Сиднеј, Австралија.
| | веќе видена

На Меѓународниот конкурс за Боемски Хотел за глобтротери организиран оваа година од градот Барселона, Hugon Kowalski од UGO architecture & design од Полска ...
| | веќе видена

Музеите претставуваат типологија на објектот, кај кои архитектурата има клучна улога во посетеноста и успехотвоопшто. Без оглед на брзиот развој на ...
| | веќе видена

Едно од моментално најпознатите дански архитекстонски студија „ BIG ” (Bjarke Ingels Group) ја освои првата награда на меѓународниот конкурс за нов културен ...
| | веќе видена

Австралиското архитектонско студио Willis Greenheigh Architects го направи проектот од пренамената од старата црква во Бризбен, која сега е современ дом. ...
| | веќе видена

Видео анимација на познатото студио Safdie Architects во кое е презентиран еден од нивните последни проектни трудови со кој учествуваа на конкурсот за еден ...
| | веќе видена

next