На денешната седница беше донесена и Уредба со законска сила за дополнување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за високото образование за време ...
сите 67 | | | веќе видена

Владата го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до ...
сите 67 | | | веќе видена

На денешната владина седница е изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Северна Македонија ...
сите 122 | | | веќе видена

Поглавари на домородните народи апелираа да се спречи дупчење на нафта меѓу притоките на реката Амазон за време на пандемијата на коронавирусот, ...
сите 12 | | | веќе видена

Руските истражувачи кои работат на вакцина против коронавирус, развија имунитет на инфекцијата откако ја проверија на себеси.– Научниците од Истражувачкиот ...
сите 96 | | | веќе видена

Француските власти надлежни за безбедноста на патиштата објавија дека започнуваaт да спроведуваат нови мерки, кои предвидуваат многу построги санкции за ...
сите 72 | | | веќе видена

На еден од пожарникарите му се слоши при гасењето на пожарот кој денес изби во објект меѓу двете бензински станици во Радишани. Командантот на Бригадата за ...
сите 59 | | | веќе видена

next