Икањето е непријатна, некогаш смешна, но речиси никогаш опасна појава. Се случува без наша волја и обично кога набрзина сме го изеле оброкот или лакомо сме се ...
сите 6 | | | веќе видена

Не еден, не два, туку три единствени матични броја имал Велимир Вучетиќ од Белград. Па така, на своите наследници во наследство им останало да се борат со ...
сите 3 | | | веќе видена

Ултравиолетовиот телескоп инсталиран на рускиот сателит Ломоносов регистрирал мистериозни светлосни „експлозии“ во атмосферата чија физичка природа десега не е ...
сите 5 | | | веќе видена

Данската влада предлага забрана за xимeнопластијата, т.е. за оперативните зафати за реконструкција на жeнскиот xимeн, кој некои сè уште погрешно го сметаат за ...
| | веќе видена

Џоан и Џим Бел постар брачен пар од Британија, десет години не користеле греење. Велат дека со тек на време навикнале на студот, и тоа до степен што ниту еден ...
сите 5 | | | веќе видена

И покрај отпорот од колегите во научната јавност, професорот и директор на одделот за астрономија на универзитетот Харвард – Ави Леб, продолжува да се држи до ...
сите 4 | | | веќе видена

Кинескиот сателит Longjiang-2 направи уникатна фотографија од далечната страна на Месечината додека во позадина, навидум запрепастувачки помала, ѕирка ...
сите 7 | | | веќе видена

next