24 Вести

Јавните функционери ќе може да добиваат државни пари ако имаат јак бизнис кој опстојува повеќе години и не е зависен од државни тендери и фондови. Ако ...
сите 2 | | | веќе видена

Субхи Јакупи стана судија во вишиот управен суд затоа што бил најдобриот избор, вели претседателот на судскиот совет, Зоран Караџоски. Јакупи беше избран за ...
сите 10 | | | веќе видена

160 000 евра државни пари наместо за еколошки проекти беа пренаменат за „операцијата референдум“. За екологистите ваквата постапка на Владата и надлежното ...
сите 96 | | | веќе видена

Не постои теоретска ниту практична можност системите за прислушување да бидат злоупотребени, тврди директорот на новата агенција за следење на комуникации, ...
сите 7 | | | веќе видена

Премиерот Зоран Заев попладнево во Собранието ќе им ги презентира уставните амандмани со инкорпорирани барања на осумте пратеници од опозицијата, коишто гласаа ...
сите 404 | | | веќе видена

Пензиските друштва Сава пензиско друштво АД Скопје и КБ Прво пензиско друштво АД Скопје, во соработка со Агенцијата за супервизија за капитално финансирано ...
сите 27 | | | веќе видена

Во нормативниот текст на уставните промени ќе биде ставена гаранција на идентитетот на македонскиот народ, односно трите основи што го детерминираат ...
сите 51 | | | веќе видена

Оперативно техничката агенција од денеска и официјално почнува да работи со полн капацитет, инфомираа денеска на заедничка прес-конференција вицепремиерот и ...
сите 22 | | | веќе видена

next