Локален и рурален развој

Поради сомневање дека за време на изборните кампањи во 2014-та и оние за локалните избори што се одржаа во 2013 година бил прекршуван Изборниот законик, ...
сите 2 | | | веќе видена

Демократијата значи и прифаќање на изборните резултати, е првичната оценка на изборниот процес во земјава од страна германската владеачка партија. Според ...
сите 7 | | | веќе видена

Транспаренси Интернешнал – Македонија најави дека поради сомневања за прекршување на Изборниот законик кривични пријави ќе бидат поднесени и против носители на ...
сите 4 | | | веќе видена

Овие пријави ќе се однесуваат на незаконското плаќање на трошоци за изборните кампањи, пред сé, плаќање во готовина, како и користење средства на локалните ...
сите 5 | | | веќе видена

Транспаренси Интернешнл - Македонија ќе поднесе неколку крививични пријави до надлежните Јавни обвинителства поради сомневања дека се сторени повеќе ...
сите 6 | | | веќе видена

Транспаренси Интернешнл – Македонија ќе поднесе неколку кривични пријави против организаторите на кампањите на ВМРО ДПМНЕ и ДУИ поради сомнежи за изборни ...
сите 7 | | | веќе видена