Окно

Зградaта ЕВН, „стаклената“ висококатница на влезот во Градскиот трговски центар, мора да добие барокна фасада за да може владејачката ВМРО-ДПМНЕ, поточно ...
| | веќе видена

Ги пренесуваме транскриптите од прислушкуваните разговори пред сè како политички артефакти кои подобро од илјада слики - да ја пресвртиме старата пословица - ...
сите 7 | | | веќе видена

Остатоци од градежни материјали и машини, уништени пешачки патеки, отпад, непријатна реа од животински и човечки измет, висока трева и небезбедни патчиња, е ...
| | веќе видена

Постои една фраза во познатиот, недовршен роман на Густав Флобер, „Бувар и Пекише“: „Луѓето не се зли, тие само се глупави“. Верувам дека двојниве избори, ...
| | веќе видена

Пред две недели се одржаа парламентарни избори во Северна Кореја во кои се избрани новите претставници на народот во корејскиот парламент. На мегдан излезе и ...
сите 3 | | | веќе видена