Ladybook

“Напред розово 2014 - чекори против ракот на дојка“ е кампања која по шести пат се одржува во организација на Здружението Борка – За секој нов ден, со единствена цел да ја подигне свеста кај населението за ракот на дојката како потенцијално излечива болест. Во рамките на кампањата “Напред розово 2014 - чекори против ракот на дојка“ која Здружението Борка ја организира во соработка со Амбасадата на САД во Република Македонија, централниот настан ќе се одвива во Градскиот Парк кај Школка со почеток во 11:00 часот. Во склоп на кампањата Здружението отвори веб страна посветена на кампањата, која можете да ја погледнете на следниот линк - http://napredrozovo.borka.org.mk/ , а на која постојано се објавуваат нови информации во врска активностите на Здружението Борка во рамките на кампањата Напред Розово 14. На 17 мај ќе се одржат Розова прошетка 14 и Розово возење, чии рути можете да ги погледнете подолу. Розовото возење е организирано во соработка со неформалната група „На точак“ која го популаризира урбаното ...
| | веќе видена