МКД

На 98-годишна возараст денеска во Скопје почина Борислав Петар Градишки, еден од најголемите борци за македонската национална самостојност.Борислав Градишки ...
сите 13 | | | веќе видена

Коалицијата ГРОМ се шири. По Сојузот на Титови леви сили, Српската напредна странка во Македонија и Сојузот на слободни демократи, денеска на коалицијата ГРОМ ...
сите 31 | | | веќе видена

Претседателе на ВМРО ДПМНЕ, г-дине Никола Груевски,Немајќи друг начин и можност да Ви се обратам, ја користам оваа шанса преку социјалните мрежи јавно да Ви ...
сите 7 | | | веќе видена

Наградата „Најдобар млад научник" за 2013 година му е доделена на досега најмладиот добитник, Петар Стојанов, кој има неполни 26 години.Признанието „Најдобар ...
| | веќе видена

ВМРО-ДПМНЕ соопшти дека не ја разбира и не ја прифаќа логиката според која денеска одлучуваше ДИК за иницијативата на СДСМ. Социјалдемократите сметаат дека ...
сите 17 | | | веќе видена

Државната изборна комисија ќе покрене прекршочна постапка против Ѓорге Иванов поради предвремено почнување на изборната кампања и тоа на денот кога го ...
сите 33 | | | веќе видена