Врховен суд во јуни ќе одлучува за притворите на Темелко и Талески

Врховниот суд на 19 јуни закажа седница на Кривичниот совет при овој суд, на кој ќе се расправа по барање на Специјалното јавно обвинителство за законитоста при одлучување за притвор за градоначалникот на општина Пустец, Едмонд Темелко и за одлуката за притвор на градоначалникот на општина Битола, Владимир Талески.Оваа седница, на која присуствуваат петмина судии во Кривичниот совед и јавен ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒