Волци пред порти

Ниските температури, но пред сѐ недостигот од храна, се причина волците да „мигрираат“ во населените места и да се прехранат, често напаѓајќи ги домашните животни. Ваков случај имало ноќта по првиот ден од Божиќ во скопското село Ракотинци. Биле задавени петнаесетина овци, преживеале само две, а помеѓу жителите се „населил“ и стравот, па, како што велат, по драматичната вечер, ретко кој излегува ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒