Работник загинал поради негрижа на фирмата во која работел

Работникот Јонче С. (39) од Kрива Паланка, кој пред два месеца загина во одрон на земја, настрадал поради негрижа на фирмата во која работел, утврдила истрагата на полицијата. Од МВР информираат дека против друштвото за производство, инженеринг, услуги и трговија „Kонструктор Рената“ од Скопје е поднесена кривична пријава за непреземање мерки за заштита при работа. За истото дело пријава ...

⇐ DailyЖурнал ⇒