Фатен шверцер на ракија

Македонски државјанин бил фатен во обид да прошверцува 18 литри домашна ракија, информира царинската управа. Ракијата била откриена во камионот на шверцерот минатата недела на граничниот премин Дојран. Тој се пријавил за излез од државата, а цариниците извршиле претрес на возилото. Притоа во десниот страничен магацин на влекачот, како и во горниот кревет и на подот од возачката кабина, биле ...

⇐ DailyДневник ⇒