Апелација одлучи да останат без пасош обвинетите во случаите на СЈО

Тричлениот совет од Апелацискиот суд ги одби барањата за притвор на Специјалното јавно обвинителство за Драган Павловиќ – Латас и екс вицепремиерот за економски прашања, Владимир Пешевски. Повисокиот суд ги отфрли и жалбите на обвинетите и ги потврди одлуките на Кривичниот суд за одземање на пасошите.Апелација ја потврди одлуката на Кривичен за одземање на пасошот и за поранешниот директорот на ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒