Број на прочитани вести по категории за последните 30 дена

Демографија и интереси на корисници на daily.mk

Последни статистики за корисниците на daily.mk според демографската анализа од Google Analytics за околу 80% од корисниците за последните 31 дена.


Старосна група(според Google Analytics)

Старосна групаПроценти
25г до 34г37.24%
35г до 44г26.78%
18г до 24г14.03%
45г до 54г12.47%
55г до 64г6.86%
65+2.62%


Пол(според Google Analytics)

ПолПроценти
Машки51.90%
Женски48.10%


Афинитети(според Google Analytics)

АфинитетиПроценти
Љубители на музика10.58%
Купувачи7.00%
Готвачи ентузијасти6.97%
Страсни читатели на вести6.73%
Љубители на ТВ5.05%
Green Living Enthusiasts4.06%
Foodies3.82%
Љубители на патувања3.50%
Family-Focused3.04%
Фото ентузијасти2.66%
Спортски фанови2.47%
Home Decor Enthusiasts2.33%
Љубители на филм2.30%
Social Media Enthusiasts2.20%
Автомото ентузијасти2.10%


Пазар(според Google Analytics)

ПазарПроценти
Патувања14.26%
Автомото10.24%
Дом и градина8.58%
Образование4.78%
Убавина (Услуги и производи)4.48%
Недвижнини3.14%
Подароци и прослави2.62%
Финансиски услуги2.40%
Дејтинг услуги2.40%
Облека и аксесоари2.17%
Вработување2.05%
Потрошувачка техника2.01%
Софтвер0.71%
Бизнис услуги0.69%
Спорт и Фитнес0.68%


Останати интереси(според Google Analytics)

Останати интересиПроценти
Уметност и забава22.78%
Вести7.23%
Спорт6.81%
Храна и пијалаци2.89%
Интернет и телекомуникации2.76%
Патувања2.75%
Референци2.45%
Убавина и Фитнес1.83%
Финансии1.28%
Автомото1.22%
Наука1.17%
Љубимци и животни1.08%
Shopping0.90%
Игри0.79%
Онлајн заедници0.70%


Градови во Македонија(според Google Analytics)

Градови во МакедонијаПроценти
Скопје73.18%
Останато9.32%
Битола8.90%
Штип5.55%
Гевгелија2.60%
Делчево0.45%
Сите градови(според Google Analytics)

Сите градовиПроценти
Скопје63.55%
Останато10.78%
Битола7.73%
Штип4.82%
Гевгелија2.25%
Делчево0.39%
Лондон0.34%
Љубљана0.26%
Виена0.26%
Минхен0.25%
Sofia0.22%
Цирих0.22%
Berlin0.21%
New York0.19%
Торонто0.18%