Борко Лазески - Borko Lazeski / Изложба - Exhibition - Ekspozitë

Борко Лазески (Прилеп, 22 октомври 1917 - Скопје, 16 јуни 1993) е еден од најпознатите македонски сликари, втемелувачи на модерниот израз во македонската ...
 • Даут-Пашин амам, Skopje
 • 19:00:00 , 08 Фев, 2018 до 22:00:00 , 08 Фев, 2018
 • National Gallery of Macedonia - Национална галерија на Македонија
 • 245 доаѓаат, 573 можеби
 • Lord of the Dance - "Dangerous Games"

  10 години подоцна -->> Најпосетуваниот танцов-музичко-сценски спектакл на светот, повторно пристигнува пред македонската публика: LORD OF THE DANCE на славниот ...
 • Arena Boris Trajkovski, Skopje
 • 20:00:00 , 11 Апр, 2018 до 23:00:00 , 11 Апр, 2018
 • купете билети овде
 • Password Production
 • 729 доаѓаат, 4147 можеби
 • ATB во Скопје - Одложено

  АТВ е едно од највлијателните имиња во светот на денс музиката кое повеќе од 15 години е предводник на светската електронска сцена.Секогаш во врвот на листата ...
 • Skopje
 • 10:25:00 , 21 Апр, 2018 до 05:00:00 , 22 Апр, 2018
 • Urban Dance
 • 604 доаѓаат, 1256 можеби
 • Awakening to the Illuminated Heart

  БУДЕЊЕ во ПРОСВЕТЛЕНОТО СРЦЕ Предавач: Мишел email: michellepacheco8888@gmail.com ПОСЛЕДНА ПРИЈАВА НА 30ти ОКТОМВРИ !!! 30% за оние кои претходно ...
 • Armadea, Skopje
 • 09:00:00 , 15 Фев, 2018 до 18:00:00 , 18 Фев, 2018
 • Armadea
 • 23 доаѓаат, 81 можеби
 • Filozofijada-Filologijada 2018 Ohrid,Makedonija

  “Филозофијада” е студентски настан кој се одржува секоја година со цел да ги поврзе студентите од филозофските и филолошките факултети од регионот. Една од ...
 • Hotel Desaret, Ohrid
 • 12:00:00 , 28 Апр, 2018 до 12:00:00 , 03 Мај, 2018
 • Студентски Парламент на Филозофски Факултет
 • 307 доаѓаат, 983 можеби
 • Филозофијада (Filozofijada) Охрид 2018.

  "Филозофијада" је студентски догађај који се одржава сваке године како би се повезали студенти филозофских и филолошких факултета у региону. Један од главних ...
 • Hotel Desaret-Ohrid
 • 20:00:00 , 28 Апр, 2018 до 11:00:00 , 03 Мај, 2018
 • Савез Студената Филозофског Факултета - Ниш
 • 40 доаѓаат, 203 можеби
 • BASIC ERGON ® IASTM Technique Seminar

  Македонското физиотерапевтско здружение со цел да ги направи достапни светски познатите техники и нови пристапи во физиотерапијата за своите членови во ...
 • Скопје - Skopje
 • 11:00:00 , 28 Апр, 2018 до 16:00:00 , 28 Апр, 2018
 • купете билети овде
 • Macedonian Society of Physiotherapists
 • 7 доаѓаат, 33 можеби
 • Wizz Air Skopje Marathon / Виз Ер Скопски маратон

  МК / 14-то издание на најмасовната спортска манифестација во Македонија, Виз Ер Скопски маратон, ќе се одржи на 6 мај 2018. На програмата се 4-ри трки: ...
 • Skopski Maraton, Skopje
 • 08:30:00 , 06 Мај, 2018 до 14:00:00 , 06 Мај, 2018
 • купете билети овде
 • Skopski Maraton
 • 1331 доаѓаат, 2815 можеби
 • Rag`n`Bone MAN во Скопје @11.05.2018

  RAG`N`BONE MAN ДОАЃА ВО СКОПЈЕ!!! Почитувани пријатели, Огромно задоволство ни е да ви најавиме дека една од најактуелните светски ѕвезди во моментов, еден ...
 • Boris Trajkovski Sports Center, Skopje
 • 21:00:00 , 11 Мај, 2018 до 23:00:00 , 11 Мај, 2018
 • купете билети овде
 • Avalon Produkcija
 • 999 доаѓаат, 3267 можеби