MakeDox 2017

19
Август
 • Куршумли Ан, Skopje
 • 20:00:00 , 19 Авг, 2017 до 23:00:00 , 19 Авг, 2017
 • MakeDox
 • 230 доаѓаат, 248 можеби
 • Настанот е завршен
 • На 19ти август 1839та година, француската влада го прогласува фотографскиот процес на Луј Дагер како подарок за светот. Неговиот пронајдок, на човештвото му отвори цел нов универзум на забележување, интерпретирање, раскажување и манипулирање на светот и векот. МакеДокс е логичен одблесок на една од тие дагеротипии, во бескрајното време и простор.На 19ти август 1960та година, Советскиот Сојуз го лансира сателитот Спутник со кучињата Белка и Стрелка, 40 глувци, два стаорци и различни растенија.На 19ти август 2017 година, во Куршумли Ан, почнува осмото издание на МакеДокс. Бројот осум е симбол на бескрајниот надворешен и внатрешен космос, означува стабилност и нов почеток. Праќаме отворен повик за бординг во Куршумли ан, на осмата мисија на МакеДокс. Веќе имаме обезбедено повеќе кучиња, глувци и една магична смоква! #РасприкажаниСликиOn the 19th August 1839, the government of France announces that Louis Daguerre's photographic process is a gift”free to the world”. His invention unraveled an entirely new universe of observation, interpretation, understanding, and manipulation of the world and time given. MakeDox is an extensional reflection of one of these daguerreotypes in the vastness of space and time.On the 19th August 1960, the Soviet Union launched the Sputnik program: Korabl-Sputnik 2 satellite carrying the dogs Belka and Strelka, forty mice, two rats and various plants. On the 19th August 2017, in Kurshumli An, begins the eighth edition of MakeDox. The number eight symbolizes the never-ending outer and inner cosmos, stability and new beginning. So, we announce an open call to get on board in Kurshumli An and take part in the eighth mission of Makedox! We have already supplied a number of dogs, mice, and a magical fig tree!#TalkingImages

  Настани во близина (1км)

  BookStar 2017 - 3' Фестивал на европската литература

  И оваа година „BookStar“ ги носи пред македонската публика најдобрите автори од Европа! Од 25 октомври до 5 ноември, под мотото „Читај бе, братучед, читај!“, ...
 • MKC Club & Restaurant, Skopje
 • 20:00:00 , 25 Окт, 2017 до 23:00:00 , 05 Ное, 2017
 • АНТОЛОГ - Книжевен центар
 • 357 доаѓаат, 1334 можеби
 • ЕХО Фестивал на планински филм 2017 Број 8

  Почитувани, стигнавме до број 8 фестивалско издание. Ни претставува огромно задоволство, да ја најавиме програмата на овогодинешното 8мо издание на Ехо, на ...
 • МКЦ, Skopje
 • 19:00:00 , 24 Окт, 2017 до 22:00:00 , 27 Окт, 2017
 • ЕХО Фестивал на планински филм
 • 443 доаѓаат, 727 можеби
 • ЛУЗЕР ФЕСТ ★ 2017

  Конкурсот за пријавување за учество на Лузер Фест 2017 е ОТВОРЕН ДО 23-ти ОКТОМВРИ!!! Одиме едноставно како и минатата година: Ги повикуваме сите македонски ...
 • Skopje
 • 00:00:00 , 23 Окт, 2017 до 23:59:00 , 23 Окт, 2017
 • Taksirat Festival
 • 126 доаѓаат, 505 можеби
 • Медиумски Писмен Студент

  27 Октомври 2017 - Петок Претставување на проектот за афирмирање на концептот на медиумска писменост кај студентската популација. Настанот ќе се одржи на ...
 • Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Skopje
 • 13:00:00 , 27 Окт, 2017 до 17:00:00 , 27 Окт, 2017
 • Медиумски писмен студент
 • 121 доаѓаат, 114 можеби
 • Промоција на книгата "Треба да е лесно" на Снежана Стојчевска

  Во склоп на BookStar 2017 европскиот фестивал за литература, на 26 октомври (четврток) во Клуб Ресторан МКЦ со почеток во 20 часот ќе се одржи промоција на ...
 • MKC Club & Restaurant, Skopje
 • 20:00:00 , 26 Окт, 2017 до 23:00:00 , 26 Окт, 2017
 • Snezana Stojcevska
 • 72 доаѓаат, 133 можеби
 • Балетски триптих 24.10.2017

  18.10.2017 / 24.10.2017 ПРЕМИЕРА БАЛЕТСКИ ТРИПТИХ „Агонија на срцето“ - Ицик Галили (Израел) „Софата“ - Ицик Галили (Израел) „Песна над песните“ - Сташа ...

  Октомвриско HR кафе & Networking

  Почитувани, Срдечно ве покануваме на октомвриското HR кафе & Networking со гости-говорници, меѓународни HR професионалци од Софија, на тема: ОДРЖЛИВ УСПЕХ ...
 • MKC Club & Restaurant, Skopje
 • 17:00:00 , 26 Окт, 2017 до 19:00:00 , 26 Окт, 2017
 • купете билети овде
 • Macedonian Human Resources Association
 • 25 доаѓаат, 73 можеби