• Плоштад Мајка Тереза, Skopje
 • 20:00:00 , 20 Јун, 2017 до 22:00:00 , 20 Јун, 2017
 • Мала Италија патува
 • 585 доаѓаат, 1135 можеби
 • Настанот е завршен
 • “МАЛА ИТАЛИЈА ПАТУВА” е настан кој ќе се одржи на 20 јуни 2017 под отворено небо на платото на плоштадот Мајка Тереза во Скопје. Основната идеја за истиот е претставување на шпанската, италијанската и француската култура преку најпознатите канцони, шансони и шпански песни. Мотивација за настанот е потребата од воведување на нови и поинакви вечери кои ќе ја претстават медитеранската култура и музика во едно поинакво светло и ќе придонесат за подигнување на интересот за овој вид на изведби. Концертот, со времетраење од 1 час, ќе Ви овозможи да ја доживеете медитеранската музика и ќе ги задоволи дури и најпребирливите обожаватели на класичната музика. По завршување на концертот, предвидена е коктел забава на која ќе имате можност да се запознаете со изведувачите во комбинација со квалитетно македонско вино. На 20 јуни, од 20 часот, Ве очекуваме на културно воздигнување!

  Настани во близина (1км)

  Стрижек, Јабланица

  На 27.08.2017 (недела) во рамки на Планинарски предизвик „12 Врвови“, Планинарско Друштво Трансверзалец организира повторно искачување на врвот Стрижак на ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 05:00:00 , 27 Авг, 2017 до 21:00:00 , 27 Авг, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 18 доаѓаат, 143 можеби
 • Супер Скопје 25 Август плоштад Скендербег, 26 Август Св. Спас

  Супер Скопје 26 Август Плоштад Свети Спас Кале - Офкестра, Фанки Гуру, Енерџи бенд и Фиц - Студени нозе Супер Скопје, супер четири викенди во Скопје, втор ...
 • Skopje
 • 21:00:00 , 25 Авг, 2017 до 23:00:00 , 27 Авг, 2017
 • Gorilla Produkcija
 • 31 доаѓаат, 99 можеби
 • Орле, Вишешница

  На 26.08.2017 (сабота) во рамки на Планинарски предизвик „12 Врвови“, Планинарско Друштво Трансверзалец организира повторно искачување на врвот Орле. ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 05:00:00 , 26 Авг, 2017 до 20:00:00 , 26 Авг, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 6 доаѓаат, 100 можеби
 • Филмска проекција во МОФ

  Во склоп на низата настани организирани во месецот на младите, овој четврток (24ти август) ве покануваме на филмска проекција која ја организираме во дворот на ...

  Тренинг за менторство - Скопје

  Во рамки на проектот „ПРОГРАМА ЗА (САМО)ВРАБОТУВАЊЕ НА САМОХРАНИ МАЈКИ“, финансиран од Европската Унија, Здружението на бизнис жени организира обука за ...
 • Канцеларија за Млади на Општина Центар, Skopje
 • 09:00:00 , 21 Авг, 2017 до 17:00:00 , 21 Авг, 2017
 • The Single mother - SelfEmployment programme
 • 11 доаѓаат, 10 можеби
 • Galoski at TBA

  Follow me on https://www.instagram.com/aleksandargaloski/
 • Skopje
 • 22:00:00 , 26 Авг, 2017 до 01:00:00 , 27 Авг, 2017
 • Galoski
 • 1 доаѓаат, 4 можеби