• Eu Info Center Skopje
 • 10:00:00 , 15 Авг, 2017 до 13:00:00 , 15 Авг, 2017
 • Семос Едукација - Semos Education
 • 35 доаѓаат, 73 можеби
 • Настанот е завршен
 • Агенцијата за вработување на Република Македонија во рамки на постојната имплементација на проектот ,,Поддршка за вработување на млади“ финансиран од ЕУ организира промотивен настан на кој ќе се објаснат можностите кои се нудат пред младите невработени лица за за подборување на нивните шанси за вработување и за отворање на сопствен бизнис. Пред младите луѓе преку проектот „Поддршка за вработување на млади“ кој е финансиран преку ЕУ ќе се објасни можноста за: • Учество на обука за напредни ИТ вештини (ЈАVА 8 и ISTQB тестер) обуки со кои може да се стекнете со меѓународно признаен сертификат (https://www.youtube.com/watch?v=1JNYA1XqzZI&feature=youtu.be);• Учество на обуки за претприемништо, кои им овозможуваат на младите лица кои што имаат желба да отворат свој бизнис да бидат водени низ различни фази од подготвка на бизнис план, да подготват биснис план и истите ќе имаат можност да поднесат апликација за добивање на грант до 4000 евра за отворање на сопствен бизнис;• Учество на обуки за подготовка за вработување и вештини за барање работа, каде во зависност од Индивидуалниот план за вработување младите невработени лица ќе добиваат различен тип на поддршка.Право на учество имаат младите невработени лица до 29 години, кои се регистрирани како невработени лица (активни баратели на работа) и имаат најмалку диплома за средно образование. Ве молиме најавете го Вашето присуство (со име и презиме, телефонски број) на емаил адресата- vesna.markoska@avrm.gov.mk или телефонскиот број- 02 3 213 070 (лок. 103).Пријавите за програмите како и за дополнителни информации за проектот може да ги најдете на следниот линк- http://www.avrm.gov.mk/info.nspx

  Настани во близина (1км)

  Меденица(2.163мнв)

  На 28 Јануари 2018год. ДПС Трансверзалец организира зимско искачување на врвот Меденица(2.163мнв). Меденица со 2.163 метри е највисок врв на планината Бистра ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 05:00:00 , 28 Јан, 2018 до 21:00:00 , 28 Јан, 2018
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 38 доаѓаат, 361 можеби
 • Бесплатно предавање: Architectural Photography со проф. Ѓорѓиев

  Фотографијата е уметност, вештина и наука со која се создаваат долготрајни слики, мемории, уметнички дела. Со комбинирање на соодветни бои, зраци, светлини ...
 • Gradezen Fakultet Skopje
 • 17:30:00 , 29 Јан, 2018 до 19:30:00 , 02 Фев, 2018
 • купете билети овде
 • Creative Hub
 • 109 доаѓаат, 317 можеби
 • Music Room with JUNE

  Скопскиот бенд June со свој концерт во Public Room! Инди составот „Џун“ (June) е формиран во 2010 година, а како дел од него се Бојана, Данчо, Јане, Анте и ...
 • Public Room, Skopje
 • 22:00:00 , 27 Јан, 2018 до 01:00:00 , 28 Јан, 2018
 • Public Room
 • 103 доаѓаат, 228 можеби
 • Да го заштитиме Националниот парк Пирин од уништување! (Скопје)

  Драги пријатели, На Националниот парк Пирин му се заканува уништување од проширување на ски центарот и патеките за скијање. Во знак на солидарност градови ...
 • Online, Skopje
 • 12:00:00 , 25 Јан, 2018 до 20:00:00 , 25 Јан, 2018
 • Eko-svest
 • 52 доаѓаат, 249 можеби
 • Тероризам

  Автори: Владимир и Олег Пресњаков Режисер: Јордан Симонов Извршен продуцент: Виктор Рубен Сценограф и костимограф: Илина Ангеловска Музика: Горан Трајковски ...
 • Македонски народен театар, Skopje
 • 20:00:00 , 25 Јан, 2018 до 21:00:00 , 25 Јан, 2018
 • Македонски народен театар
 • 34 доаѓаат, 166 можеби
 • Првин Ќе Ме Земеш После Ќе Ме

  УРНЕБЕСНА КМЕДИЈА во која на редба „НА СЛЕПО“ во едно „РЕАЛНО ШОУ“ се сретнуваат Ѓорѓи Мучев (Роберт Ристов) и Кети Мјау (Мирјана поповскаРистов). Тој- со ...
 • Teatar Komedija, Skopje
 • 20:00:00 , 30 Јан, 2018 до 21:30:00 , 30 Јан, 2018
 • купете билети овде
 • Teatar Komedija
 • 28 доаѓаат, 153 можеби