Хата Јога

15
Ноември
 • Inside Yoga, Skopje
 • 17:00:00 , 15 Ное, 2017 до 18:30:00 , 23 Мај, 2018
 • Inside Yoga
 • 9 доаѓаат, 315 можеби
 • Настанот е завршен
 • Хата Јога е древна дисциплина на јога асана, пранајама и медитација чија цел е да создадат баланс во нашето тело, ум и дух. Хата јогата преку јога асани ги растегнува и зацврстува мускулите на телото, ја зголемува циркулацијата, го разбудува лимфниот систем и го смирува нервниот систем. Овој древен систем на само=грижа ни овозможува да сме витални, фокусирани и релаксирани. Преку пранајама вежби учиме како да го култувираме сопсвениот здив за да ја зголемиме циркулацијата на животната енергија во нашето тело, истоивремено правејќи не поенергични и избалансирани во текот на денот. Медитацијата ни помага да го насочиме нашиот фокус и да го смириме умот со цел да ја зацврстиме нашата сопствена воља , и да почнеме да го креираме животот што одсекогаш сме го замислувале.Секоја среда од 17:00 до 18:30 часот и недела од 17:00 до 18:30 часот. Часот го води Марија, сертифициран учител по јога од 200 саати. Повеќе за Марија можете да прочитате тука:https://ashtangayogaskopje.mk/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0/Ве чекаме на простирки!Намасте

  Настани во близина (1км)

  Obuka REIKI 2 ( napreden stepen)

  Ona shto e karaktesristichno za vtoroto nivo na Reiki tehnikata e upotrebata na simbolite. Mnogu Reiki masteri smetaat deka tie se sveti i deka dolgo vreme ...
 • Armadea, Skopje
 • 00:00:00 , 27 Јан, 2019 до 00:00:00 , 28 Јан, 2019
 • Armadea
 • 4 доаѓаат, 16 можеби