• Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:00:00 , 21 Мај, 2017 до 20:00:00 , 21 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 17 доаѓаат, 125 можеби
 • Настанот е завршен
 • На 21.05.2017 (недела) ДПС Трансверзалец ќе се приклучи на маршот “Рамен Камен” организиран од Планинарското друштво “Sharri” од Гостивар. Рамен Камен е акција која ќе се одвива на падините на Шар Планина.• Поаѓање од Скопје: во 6.00 ч, Пошта- Железничка Скопје• Пријавување и набавка на карти за превоз : најкасно до 19.05.2017 во продавницата пред студенсткиот дом Кузман Јософовски Питу секој ден од 10 до 21ч. или на редовен состанок на друштвот в Четврток од 20 до 21.30ч.•Лице за контакт: Јовче Н. 071/223-192• Цена: за превоз 400 ден за минибус. Акцијата ќе се оддржи доколку се пријават повеќе од 10 учеснициПотребна опрема: разгазени планинарски кондури, облека според најавата за временската прогноза, планинарски стапчиња, течности најмалку 1л, по должината на патеката има доволно извори на вода.Напомена:Секој учесник зема учество на сопствена одговорност и одговара за својата психофизичка подготвеност.Во прилог Програмата од организаторот:------------------------------------------------------------------------------------------ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО ШАРИ – ГОСТИВАР НА ДЕН 21.05.2017 НЕДЕЛА ОРГАНИЗИРА ТРАДИЦОНАЛЕН МАРШ РАМЕН КАМЕН 2017ОВАА АТРАКТИВНА ПАТЕКА СО ВРВОВИТЕ ЦРН КАМЕН 1903m и РАМЕН КАМЕН 1886m Е ВО ДОЛЖИНА ОД 25км и D+ 1330m ИЗОБИЛУВА СО ПРЕКРАСНИ ПЕЈСАЖИ И ПАНОРАМИ .ПРОГРАМА07h -08h СОБИРАЊЕ НА УЧЕСНИЦИТЕ с.ЗДУЈНЕ (ТРАФО СТАНИЦА), СОБИРАЊЕ НА ЛИСТИТЕ НА УЧЕСНИЦИ И РАЗГОВОР СО ВОДИЧИТЕ НА ОРГАНИЗИРАНИТЕ ГРУПИ И ОСТАНАТИ УЧЕСНИЦИ08h ОБРАЌАЊЕ И ОЗНАЧУВАЊЕ СТАРТ НА ТРАДИЦИОНАЛИНИОТ МАРШ РАМЕН КАМЕН 2017 ОД СТРАНА НА ПРЕСЕДАТЕЛОТ ЌЕРИМ АБАЗИ.09h30 с. ДОЛНО ЈЕЛОВЦЕ10h30 КАНАЛ ШАРСКИ ВОДИ ,ТУКА ЌЕ СЕ ПРИКЛУЧАТ И УЧЕСНИЦИТЕ КОИ КАМПУВАЛЕ КАЈ ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ ШАР ПРЕТХОДНИОТ ДЕН т.е. НА 20.05.2017 САБОТА, ТАКА ПОСЛЕ ЗАЕДНИЧКА ФОТОГРАФИЈА ТРГНУВАМЕ КОН ЦРН И РАМЕН КАМЕН11h30 ИЛИНИЦА12h30 РАМЕН КАМЕН14h30 ПЛАНИНАРСКИ ДОМ ШАР,ПОСЛУЖУВАЊЕ ЧАЈ,ПЕЧАТ НА ПЛАНИНАРСКИ КНИШКИ ОД МАРШОТ , СВЕЧЕН ПЛАНИНАРСКИ РУЧЕК (ГРАФ И АЛВА)16h ПОЧНУВАЊЕ НА ОРГАНИЗИРАНО ВРАЌАЊЕ СО НАШИ ВОДИЧИ КОН с.ЗДУЊЕ18h с.ДОЛНО ЈЕЛОВЦЕ19h с.ЗДУЊЕ И ЗАТВАРАЊЕ НА МАРШОТ РАМЕН КАМЕН 2017.

  Настани во близина (1км)

  ЕВС_Предизвици на граѓанскиот сектор во Р.Македонија

  Коалиција на младински организации СЕГА организира Национална работилница „Европски Волонтерски Сервис - Предизвици на граѓанскиот сектор во Р.Македонија“. ...
 • Eu Info Center Skopje, Tirana
 • 11:00:00 , 20 Сеп, 2017 до 13:00:00 , 20 Сеп, 2017
 • Coalition of youth organizations SEGA
 • 18 доаѓаат, 35 можеби
 • Friday in Public Room

  Уште едно септемвриско дружење со квартетот Mary Poppins и најдоброто од филмска музика! Уживаме во настапот на Ерxaн Шукри- виолина, Билјана Весковска- ...
 • Public Room, Skopje
 • 21:00:00 , 22 Сеп, 2017 до 00:00:00 , 23 Сеп, 2017
 • Public Room
 • 10 доаѓаат, 32 можеби
 • Thursday in Public Room

  Mузичко уживање со Дарко Стојоски, Марко Василевски и Горан Попоски. Гитара, бас и тапани. Повелете на џез и дружење!
 • Public Room, Skopje
 • 21:00:00 , 21 Сеп, 2017 до 00:00:00 , 22 Сеп, 2017
 • Public Room
 • 10 доаѓаат, 30 можеби
 • Saturday in Public Room

  Оваа сабота за прв пат во Public Room ги слушаме Калевала! World music бенд основан во 2008та, со репертоар на музика од Португалија, Франција, Русија, ...
 • Public Room, Skopje
 • 22:00:00 , 23 Сеп, 2017 до 01:00:00 , 24 Сеп, 2017
 • Public Room
 • 7 доаѓаат, 31 можеби
 • 150 за Македонија,за СИТЕ/for Macedonia for Everyone

  „Тие што искусуваат мир внатре во себеси создаваат мирно општество и градат мирна реалност околу нив. Глобалните промени во светот започнуваат од ...
 • Skopje
 • 12:00:00 , 23 Сеп, 2017 до 13:00:00 , 23 Сеп, 2017
 • Joko Veso
 • 19 доаѓаат, 24 можеби