• Македонски Народен Театар - Официјална страна, Skopje
 • 20:00:00 , 23 Мар, 2017 до 23:00:00 , 23 Мар, 2017
 • Македонски Народен Театар - Официјална страна
 • 71 доаѓаат, 227 можеби
 • Настанот е завршен
 • Автор: БРАНИСЛАВ НУШИЌ Режисер: НАТАША ПОПЛАВСКА УЛОГИ Весна Петрушевска – Живка Министерка Нино Леви – Вујко Васа Јелена Јованова/Драгана Костадиновска – Анка Сашко Коцев – Чедо Урошевиќ Благица Трпковска – Соја Марија Новак Н. – Тетка Савка и 2 полицаец Драгана Левенска – Стилистка и нотар Софиа Насевска -Трифуновска – Дара Томе Витанов – Перо писар Александар Микиќ – Ристо Тодоровиќ Емил Рубен – Тетин Панта Славиша Кајевски – Рака син Никола Ацески – Перо Калениќ Магдалена Ризова – Черних - Миле синот на тетин Панта, 1 полицаец и прислужник од министерство Даница Георгиевска – Нада Стефановиќ (бивша министерка) Борче Начев – Д-р Нинковиќ Драгана Костадиновска/Дарја Ризова/Весна Гаврил – учителка по англиски јазик Трајче Ѓорѓиев – Тетин Јаков Драгана Босниќ-Миленковска – Тетка Даца Сценограф: Тања Блажевска-Христоска Костимограф: Александар Ношпал Композитор: Биба Додева Кореограф: Олга Боев-Панговска Фотограф: Драган Гајиќ Инспициент: Вукица Александрова Тон – мајстор: Александар Петровски Суфлер: Агна Николоска *Слободен ден за студентите https://www.facebook.com/MakedonskiNarodenTeatar/photos/?tab=album&album_id=1295838023783289

  Настани во близина (1км)

  MakeDox 2017

  На 19ти август 1839та година, француската влада го прогласува фотографскиот процес на Луј Дагер како подарок за светот. Неговиот пронајдок, на човештвото му ...
 • Куршумли Ан, Skopje
 • 20:00:00 , 19 Авг, 2017 до 23:00:00 , 19 Авг, 2017
 • MakeDox
 • 230 доаѓаат, 248 можеби
 • 11/ 12 Семир Кајас на Беласица

  ДПС Трансверзалец на ден 20.08.2017 (Недела) организира искачување на единаесетиот по ред врв во рамки на предизвикот 12 Врвови - врвот Семир Кајас висок ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 05:00:00 , 20 Авг, 2017 до 22:00:00 , 20 Авг, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 28 доаѓаат, 155 можеби
 • Funky Fresh #42 at Kapan An - Season Opening!

  Драги пријатели, Уште една сезона од Funky Fresh резиденцијата е пред нас! За оваа сезона очекувајте многу резидент настани, локални, регионални и ...
 • Kapan Han, Skopje
 • 23:59:00 , 19 Авг, 2017 до 05:00:00 , 20 Авг, 2017
 • Funky Fresh
 • 32 доаѓаат, 104 можеби
 • Мовнатец, Даутица

  На 19.08.2017 (сабота) во рамки на Планинарски предизвик „12 Врвови“, Планинарско Друштво Трансверзалец организира повторно искачување на врвот Мовнатец на ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:00:00 , 19 Авг, 2017 до 21:00:00 , 19 Авг, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 6 доаѓаат, 98 можеби
 • Супер Скопје 25 Август плоштад Скендербег, 26 Август Св. Спас

  Супер Скопје 26 Август Плоштад Свети Спас Кале - Офкестра, Фанки Гуру, Енерџи бенд и Фиц - Студени нозе Супер Скопје, супер четири викенди во Скопје, втор ...
 • Skopje
 • 21:00:00 , 25 Авг, 2017 до 23:00:00 , 27 Авг, 2017
 • Gorilla Produkcija
 • 19 доаѓаат, 65 можеби
 • Acoustic Rock Night with "Crew"!

  Acoustic Rock Band “Crew” повторно на сцената во Distrikt Bar & Kitchen! Повелете на уживање во одлична музика,пријатна атмосфера и уникатни вкусови! Ве ...
 • Distrikt Bar & Kitchen, Skopje
 • 20:30:00 , 19 Авг, 2017 до 23:30:00 , 19 Авг, 2017
 • Distrikt Bar & Kitchen
 • 4 доаѓаат, 17 можеби
 • PTPI Skopje слави четврти роденден!

  PTPI поранешни, сегашни и идни членови, People to People Interlational Skopje Ве поканува во сабота да го одбележиме четвртиот роденден на организацијата. Сите ...
 • Градски Парк Скопје, Skopje
 • 20:00:00 , 19 Авг, 2017 до 22:00:00 , 19 Авг, 2017
 • People to People International - PTPI Skopje, Macedonia Community Chapter
 • 9 доаѓаат, 14 можеби
 • Тренинг за менторство - Скопје

  Во рамки на проектот „ПРОГРАМА ЗА (САМО)ВРАБОТУВАЊЕ НА САМОХРАНИ МАЈКИ“, финансиран од Европската Унија, Здружението на бизнис жени организира обука за ...
 • Канцеларија за Млади на Општина Центар, Skopje
 • 09:00:00 , 21 Авг, 2017 до 17:00:00 , 21 Авг, 2017
 • The Single mother - SelfEmployment programme
 • 9 доаѓаат, 8 можеби