• Македонски Народен Театар, Skopje
 • 20:00:00 , 24 Апр, 2017 до 22:30:00 , 24 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 56 доаѓаат, 282 можеби
 • Настанот е завршен
 • „Ова не е претстава за самоубиството, не е пиеса за смртта, туки за еден човек кој повторно го открива животот, открива колку животот е прекрасен. Еден човек кој доаѓа до пеколот, за да разбере, всушност, дека животот е нешто многу драгоцено“ Претстава која ќе ве растажи и насмее до солзи! НИКОЛАЈ ЕРДМАН Адаптација и режија: АЛЕКСАНДАР МОРФОВ Семјон Семјонович Подсекаљников - Никола РИСТАНОВСКИ Марија Лукјанова - Николина КУЈАЧА Серафима Илинична - Звездана АНГЕЛОВСКА/Биљана ДРАГИЧЕВИЌ– ПРОЈКОВСКА Александар Петрович Калабушкин - Сашко КОЦЕВ Маргарита Ивановна - Тања КОЧОВСКА Аристарх Доминикович Гранд- Скубик - Емил РУБЕН Виктор Абрамович - Гораст ЦВЕТКОВСКИ Сергеј Александрович - Славиша КАЈЕВСКИ Григориј Пугачов - Никола АЦЕСКИ Алексеј Стаканов - Александар ЃОРЃИЕСКИ Аљоша Стаканов – Александар МИХАЈЛОВСКИ Клеопатра Максимовна - Арна ШИЈАК Раиса Филиповна - Тина ТРПКОСКА Отец Елпидиј - Александар МИКИЌ Федја Петунин Глувонемиот - Никола СТЕФАНОВ Костја – Александар МИХАЈЛОВСКИ Снимателот - Кире ЃОРЕВСКИ Груња - Марија НОВАК Зинка - Драгана ЛЕВЕНСКА Иларион - Никола КИМОВСКИ Тaња - Марија ДИМИТРОВА Ања - Анастазиа ХРИСТОВСКА Бабата - Анастазиа ХРИСТОВСКА Оркестар „РАСКРШИ СЕ“ Ѓорѓи ДИМИТРОВ, Ѓорѓина ПОПОВСКА, Стефан МАНАСИЕВИЌ, Стефан КАРАСТОЈАНОВ и Никола КИМОВСКИ Сценограф: Никола ТОРОМАНОВ Костимограф: Марија ПУПУЧЕВСКА Кореограф: Инга КРАСОВСКА Извршен продуцент: Виктор РУБЕН Драматург и преведувач на адаптацијата: Загорка ПОП – АНТОСКА АНДОВСКА Асистент – режисер и инспициент: Никола КИМОВСКИ Асистенти на сценографот: Илина АНГЕЛОВСКА и Ангел ПЕТРОВСКИ Избор на музика: Александар МОРФОВ Музички аранжер: Дарко ИЛИЕВСКИ Дизајнер на плакат: Срѓан ЈАНИЌИЈЕВИЌ Фотограф: Драган ГАЈИЌ Дизајнер на светло: Дарко МЛАДЕНОВСКИ Дизајнер на тон: Александар ПЕТРОВСКИ Видео - оператор: Филип ПЕТРОВСКИ Суфлер: Тања ИВАНОВСКА Лектор: Тодорка БАЛОВСКА

  Настани во близина (1км)

  Сергеј Четковиќ и Бајага на Кеј – Гтц (Супер Скопје 2017)

  СЕРГЕЈ ЧЕТКОВИЌ И БАЈАГА НА КЕЈ – ГТЦ (СУПЕР СКОПЈЕ 18/19 АВГУСТ 2017) Супер Скопје, супер четири викенди во Скопје, прв викенд “Кеј 13-ти Ноември“. Супер ...
 • UL. KEJ 13 Noemvri, Skopje
 • 21:00:00 , 18 Авг, 2017 до 02:00:00 , 20 Авг, 2017
 • Gorilla Produkcija
 • 690 доаѓаат, 1282 можеби
 • MakeDox 2017

  На 19ти август 1839та година, француската влада го прогласува фотографскиот процес на Луј Дагер како подарок за светот. Неговиот пронајдок, на човештвото му ...
 • Куршумли Ан, Skopje
 • 20:00:00 , 19 Авг, 2017 до 23:00:00 , 19 Авг, 2017
 • MakeDox
 • 230 доаѓаат, 248 можеби
 • FIBA U16 Women's European Championship, Division B

  Women’s #FIBAU16Europe Division B will bring together 22 U16 European women’s teams vying to join Europe’s elite. The tournament will take place in Skopje, MKD ...
 • Skopje
 • 17:00:00 , 17 Авг, 2017 до 20:00:00 , 26 Авг, 2017
 • FIBA
 • 62 доаѓаат, 221 можеби
 • 11/ 12 Семир Кајас на Беласица

  ДПС Трансверзалец на ден 20.08.2017 (Недела) организира искачување на единаесетиот по ред врв во рамки на предизвикот 12 Врвови - врвот Семир Кајас висок ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 05:00:00 , 20 Авг, 2017 до 22:00:00 , 20 Авг, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 28 доаѓаат, 155 можеби
 • Мовнатец, Даутица

  На 19.08.2017 (сабота) во рамки на Планинарски предизвик „12 Врвови“, Планинарско Друштво Трансверзалец организира повторно искачување на врвот Мовнатец на ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:00:00 , 19 Авг, 2017 до 21:00:00 , 19 Авг, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 6 доаѓаат, 98 можеби
 • Toni Kitanovski Trio at Brooklynski

  Во петок (18.08.2017), со почеток во 22 часот, Ве очекуваме на извонредна, незаборавна џез сесија на Тони Китановски трио - Тони Китановски, Иван Бејков, ...
 • Bruklinski JAZZ Bistro, Skopje
 • 22:00:00 , 18 Авг, 2017 до 01:00:00 , 19 Авг, 2017
 • Bruklinski JAZZ Bistro
 • 5 доаѓаат, 26 можеби
 • PTPI Skopje слави четврти роденден!

  PTPI поранешни, сегашни и идни членови, People to People Interlational Skopje Ве поканува во сабота да го одбележиме четвртиот роденден на организацијата. Сите ...
 • Градски Парк Скопје, Skopje
 • 20:00:00 , 19 Авг, 2017 до 22:00:00 , 19 Авг, 2017
 • People to People International - PTPI Skopje, Macedonia Community Chapter
 • 9 доаѓаат, 14 можеби