• Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
 • 20:00:00 , 23 Мај, 2017 до 23:00:00 , 23 Мај, 2017
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
 • 35 доаѓаат, 39 можеби
 • Настанот е завршен
 • \\\ English bellow \\\РЕЦИТАЛИГОР ДУРЛОВСКИ - басДИНО ИМЕРИ - пијаноДејан Прошев - режисерПовеќе години наназад, басот Игор Дурловски е присутен на светската музичка сцена изведувајќи бројни оперски улоги и дела од концертниот репертоар. Се школувал на ФМУ во Скопје со Биљана Јовановска и во Виена со Оливера Милјаковиќ, а неговиот талент е забележан во 1999 година кога дебитира на домашната сцена. Оттогаш тој станува миленик на публиката пред која со својот моќен, елоквентен бас и елегантна вокална техника ги толкува белканто улогите на Доницети, Белини и Росини, лиричните и драматични ликови на Пучини, како и херојските улоги на руските и француски композитори. Во 2001 година Дурловски дебитира на меѓународната сцена, во продукцијата на операта „Il capello di paglia di Firenza“ од Нино Рота. Драматичниот и лирски бас на Дурловски во текот на годините станува препознатлив и во македонските оперски дела. Во 2003 година ја добива наградата „Георги Божиков“ од СОКОМ, а од 2004 година е солист на Виенската камерна опера. Изграден и меѓународно афирмиран пијанист, добитник на наградата „Виртуози“ за „Најдобар млад музички уметник“ во 2013 година, Дино Имери со посветеност, љубов и искреност веќе години наназад цврсто чекори по патот на успехот. Имери го претставува својот раскошен музички талент на бројни концертни подиуми и реномирани манифестации во земјата и странство, како солист со Македонската филхармонија, Стразбуршкиот филхармониски оркестар, Софиската филхармонија, под диригентско водство на Јозеп Висент, Томас Херцог, Филип Хескет, Најден Тодоров, Саша Николовски – Ѓумар, Борјан Цанев... Добитник е на бројни државни и меѓународни награди и признанија, а на третиот меѓународниот натпревар по пијано во Нормандија, Франција е прогласен за еден од десетте најдобри пијанисти во Европа. \\\RECITALIGOR DURLOVSKI - bass DINO IMERI - pianoDejan Proshev - directorFor many years, Igor Durlovski has been present on the world music scene performing numerous work from the operatic and concert repertoire. Educated at the Faculty of Music in Skopje (class of Biljana Jovanovska) and in Vienna with Olivera Mijalkovic, his talent was noticed with his debut on Macedonia’s stage in 1999. Since then, he has became an audience favorite, a powerful and eloquent bass with elegant vocal technique who has performed the bel canto roles of Donizetti, Bellini and Rossini, the lyric and drama characters of Puccini, and the heroic roles from the Russian and French repertoire. In 2001 Durlovski made his international debut in the production of “Il capello di paglia di Firenza” by composer Nino Rota. His dramatic and lyrical voice has over the years become recognizable in the Macedonian operatic repertoire as well. In 2003 Durlovski received “Georgi Bozikov” award from SOCOM and in 2004, became a soloist at Vienna Chamber Opera. Internationally acclaimed pianist, winner of “Virtuosi” award for “Best Young Musician” in 2013, Dino Imeri has been firmly waking on the path of success with dedication, love and honestly. Imeri has delivered his lavish talent in numerous concerts and events across the country and abroad, performing in recitals, as a soloist with the Macedonian Philharmonic, Strasbourg Philharmonic Orchestra, Sofia Philharmonic Orchestra, under the baton of Josep Vincent, Thomas Herzog, Philip Hesketh, Nayden Todorov, Sasha Nikolovski – Gjumar, Borjan Canev…He has received many awards and recognitions. At the Third International Piano Competition in Normandy, France, Imeri was named one of the ten best pianists in Europe.

  Настани во близина (1км)

  Клеопатра - Балетски Спектакл / Cleopatra Ballet

  КЛЕОПАТРА - Балетски спектакл 27.09.20017 во 20.00 часот во МОБ Билетите се пуштени во продажба на билетарница на МОБ 02/3118451, ЈУГОТОН ГТЦ 1-кат, и онлајн ...

  Old School Trance VINYL+Live Party Psoma & Mirko Popov

  Само овој ПЕТОК Мирко Попов ги вади СТАРИТЕ ТРАНС ПЛОЧИ СПЕЦИЈАЛНО ЗА ВАС!!!!!!!!! ++++ Psoma (Stereohemia) LIVE+Dj Set МНОГУ УБАВО!!! во дворот на Капан Ан
 • Kapan Han, Skopje
 • 23:55:00 , 22 Сеп, 2017 до 23:59:59 , 22 Сеп, 2017
 • Mirko Popov
 • 35 доаѓаат, 148 можеби
 • Ден без автомобили

  ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ, ДЕН БЕЗ ГУЖВА, ДЕН БЕЗ СООБРАЌАЈ. Ако 364 дена патувате со автомобил во петок на 22-ри септември е денот кога треба да почнете да ги ...
 • Skopje
 • 07:00:00 , 22 Сеп, 2017 до 19:00:00 , 22 Сеп, 2017
 • Прв до врв
 • 41 доаѓаат, 84 можеби
 • Младинска мобилна конференција „Bike & Learn"

  Почитувани, Еколошката младинска организација „Гоу грин“и Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“ имаат чест да Ве поканат на ...
 • Go Green - Биди Зелен, Skopje
 • 10:00:00 , 21 Сеп, 2017 до 14:45:00 , 21 Сеп, 2017
 • Go Green - Биди Зелен
 • 25 доаѓаат, 63 можеби
 • Настанот е завршен
 • B-DAY 2 Special - AfterParty

  Нашата AfterWork родендеска едиција не завршува тука. Во 22:00 продолжуваме со истото темпо со ритамот на ДиЏеј Filip Filipovski-Fici и неговите внимателно ...
 • Gnezdo Kitchen Bar, Skopje
 • 22:00:00 , 22 Сеп, 2017 до 01:00:00 , 23 Сеп, 2017
 • Gnezdo Kitchen Bar
 • 19 доаѓаат, 45 можеби
 • 150 за Македонија,за СИТЕ/for Macedonia for Everyone

  „Тие што искусуваат мир внатре во себеси создаваат мирно општество и градат мирна реалност околу нив. Глобалните промени во светот започнуваат од ...
 • Skopje
 • 12:00:00 , 23 Сеп, 2017 до 13:00:00 , 23 Сеп, 2017
 • Joko Veso
 • 19 доаѓаат, 24 можеби
 • Social media за бизнис

  Денес, на еден или друг начин, нема бегање од маркетинг преку социјалните медиуми како Facebook и Instagram. Не е добро да се избегнува исто како што не е ...
 • Coffice, Skopje
 • 18:00:00 , 21 Сеп, 2017 до 20:00:00 , 28 Сеп, 2017
 • купете билети овде
 • Brainster
 • 12 доаѓаат, 27 можеби
 • Ретвитни оброк - Сподели храна, стопли срце! <3

  Ретвитниоброкџии, добронамерници! Уште една сабота делиме храна зготвена со љубов за оние кои немаат. Секоја помош е добредојдена :) Секој може да се вклучи: ...
 • Memorial House of Mother Teresa, Skopje
 • 12:30:00 , 23 Сеп, 2017 до 23:59:59 , 23 Сеп, 2017
 • Katerina Gogova
 • 5 доаѓаат, 18 можеби