• Кафе Бар Љубов, Skopje
 • 16:30:00 , 23 Мар, 2017 до 20:00:00 , 23 Мар, 2017
 • Волонтерски Центар Скопје
 • 65 доаѓаат, 179 можеби
 • Настанот е завршен
 • Зборувате друг јазик но не се чувствувате сигурни?Дали сакате да дознаете повеќе за странски јазици и различни култури?Дали сакате да запознаете млади луѓе од други земји?!На 23 Март 2017 (Четврток) во кафе бар Љубов од 16.30 до 20.00 ч, Волонтерски Центар Скопје ве покануваат на својот настан Language Cafe организран од страна на ЕВС волонтери во ВЦС.Бидејќи сето тоа ќе се одвива во неформална атмосфера во еден кафе бар, каде што ќе имате можност да разговарате со млади луѓе од цела Европа и да научите нови работи, Language Cafe е исто така добар начин на запознавање на нови луѓе и создавање на пријатели.Ќе имате можност да изберете од широката палета на различни јазици како Германски,Турски, Италијански, Француски, Словенечки и Литвански .Дојдете заедно да го споделиме вашето попладневно кафе и го повежбате вашиот омилен јазик или да научите повеќе за јазик кој би сакале да го зборувате.За време на настанот ќе имате можност да дознаете повеќе за:- Еразмус+ програмата за млади- Што е ЕВС програмата и како можете да бидете ЕВС волонтер и каде?- Како да се приклучите на локалните активности на младинските организации ВЦС?Ве очекуваме!!!Тимот на Волонтерски Центар СкопјеYou speak foreign language but you don’t feel secure?Do you want to find out more about foreign languages and different cultures ?Do you want to meet young people from abroad?On 23rd of March (Thursday) in Coffee bar “Ljubov” from 16:30-20:00 h , Volunteers Centre Skopje inviting you on the event “Language Café”, organized by the EVS Volunteers of VCS .Because it will be in casual atmosphere in a bar, where you will have opportunities to speak with young people from whole Europe and to learn new things, Language Café is also a great opportunity to make new friendships.You can choose from the different choices like German, Turkish, Italian, French, Slovenian and Lithuanian.Come and lets enjoy together with a cup of coffee during practicing your favorite language or to learn more about the language that you wish to speak.During the event you will have the opportunity to learn more about:-Erasmus+ programs for youth-What is an EVS and how can you become EVS volunteer and where?-How to join to the local activities of VCS?WE ARE WAITING FOR YOU !!!Volunteers Centre Skopje Team

  Настани во близина (1км)

  Концерт! Fierce!

  Заедно со Fierce ѕирнуваме во фестивалските денови кои следат! На 23-ти те покануваме на отворање на поштенско сандаче кое ќе ги чека твоите идеи и предлози ...
 • Public Room, Skopje
 • 21:00:00 , 23 Авг, 2017 до 01:00:00 , 24 Авг, 2017
 • Дотерај го Скопје
 • 70 доаѓаат, 207 можеби
 • Стрижек, Јабланица

  На 27.08.2017 (недела) во рамки на Планинарски предизвик „12 Врвови“, Планинарско Друштво Трансверзалец организира повторно искачување на врвот Стрижак на ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 05:00:00 , 27 Авг, 2017 до 21:00:00 , 27 Авг, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 18 доаѓаат, 143 можеби
 • Супер Скопје 25 Август плоштад Скендербег, 26 Август Св. Спас

  Супер Скопје 26 Август Плоштад Свети Спас Кале - Офкестра, Фанки Гуру, Енерџи бенд и Фиц - Студени нозе Супер Скопје, супер четири викенди во Скопје, втор ...
 • Skopje
 • 21:00:00 , 25 Авг, 2017 до 23:00:00 , 27 Авг, 2017
 • Gorilla Produkcija
 • 50 доаѓаат, 127 можеби
 • Јога за релаксација во парк

  Вежбањето јога е една од работите кои секојдневно ме исполнуваат со позитивна енергија и ме прават смирена наспроти сите ситуации кои животот ми ги носи. За ...
 • Школка Градски Парк Скопје, Skopje
 • 18:30:00 , 25 Авг, 2017 до 20:00:00 , 25 Авг, 2017
 • Bisera Vlahova
 • 32 доаѓаат, 89 можеби
 • Орле, Вишешница

  На 26.08.2017 (сабота) во рамки на Планинарски предизвик „12 Врвови“, Планинарско Друштво Трансверзалец организира повторно искачување на врвот Орле. ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 05:00:00 , 26 Авг, 2017 до 20:00:00 , 26 Авг, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 6 доаѓаат, 100 можеби
 • ОБУКА за стекнување „Лиценца за физичко обезбедување“

  ✔️ Комората на Република Македонија за приватно обезбедување, организира ОСПОСОБУВАЊЕ за ФИЗИЧКО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ за стекнување со ЛИЦЕНЦА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ во ...
 • Skopje
 • 11:00:00 , 29 Авг, 2017 до 22:00:00 , 02 Сеп, 2017
 • Комора на Република Македонија за приватно обезбедување
 • 6 доаѓаат, 25 можеби