• OU "Panajot Ginovski" Skopje
  • 19:45:00 , 13 Јан, 2017 до 01:00:00 , 14 Јан, 2017
  • Иницијативен одбор за чествување на Св. Василиј Велики - Бутел 2
  • 145 доаѓаат, 90 можеби
  • Настанот е завршен
  • Почитувани соседи, Со особена чест Ве покануваме Вас, Вашето семејство, како и Вашите познаници и пријатели и оваа година заеднички, достојно и во голем број да го празнуваме големиот христијански празник Св. Василиј Велики - Стара Нова Година. И оваа година, традиционално чествувањето ќе се одржи на 13.01.2017 год. - петок во дворот на “О.У. Панајот Гиновски”-Бутел 2, со официјален почеток (палење на огнот во присуство на свештено лице од МПЦ-ОА) во 19:45ч. По традиционалното одбирање на кумот за 2017 година следува традиционалната празнична трпеза, греана ракија и чај како и македонска музика за сите дојдени добронамерници. Оваа година секој дом во населеното место Бутел 2, ќе биде посетен и ќе добие официјална покана од организаторите на настанот, а вие ќе можете доброволно според вашите можности да донирате симболична сума на пари со цел организацијата да биде на достојно ниво.Се надеваме на вашето присиство.Со почит,Иницијативен одбор за чествување на Св. Василиј Велики- Стара Нова Година.За дополнителни информации, сугестии, предлози и донации можете да ги контактирате следните лица:077/633 857 Марко075/662 999 Стефан078/350 794 Тони078/403 847 Аце070/946 794 Никола078/638 820 Александар