Women can!

7
Април
 • Koncept Centar Edna Moze/edna Pravi, Skopje
 • 17:00:00 , 07 Апр, 2018 до 19:30:00 , 22 Дек, 2018
 • One can
 • 7 доаѓаат, 470 можеби
 • „ЖЕНИТЕ МОЖАТ!“ЖЕНИТЕ МОЖАТ! е проект кој таргетира и вклучува жени, девојки и девојчиња од сите генерации, и деца на жените-мајки, кои се интересираат за креативно практицирање на женско културно и социјално, интердисциплинарно самојакнење.Прокетот ЖЕНИТЕ МОЖАТ! има за цел да ги зајкне учесничките, да ги информира и стекне со знаење и вештини за разбирање на родовите нееднаквости, во контекст на оптественото функционирање, но и во контекст на индивидуалните права. ЖЕНИТЕ МОЖАТ! воведува уникатни приоди и методологии за да ја подигне свеста на учесничките за различните нерамноправни улогуги и одговорности на жените и мажите во секој поединечен контекст.Исто така, проектот ќе овозможи граѓанска едукација за правата, потребите и препораките за воспоставување на родова еднаквост, теоретски, практични и креативни интердисциплинарни, неформални работилници.Резулат на ЖЕНИТЕ МОЖАТ! е промена во перцепциите и знаењата, и мотивација за:1. Водич во основи на родови науки, 1.А. жени во медиуми: диети, иделано женско тело, портретизација, ДР. Ирена Цветковиќ2. Женски права, женско движење и активизам, 2.А. Жени и активизам на социјални медиуми, Наташа Доковска, 3. Женски работнички права3.А. Ана Василева, феминистка, активистка4. Родово базирано насилство4.А. семејно насилство, Билјана Настовска, феминистка, активистка 5. Женски граѓански организации низ партиципативни процеси во демократско општество,5.А. жени во политики. Др. Дијана Стојановиќ Ѓоргиевиќ5.Б. Ивет Ѓоргиева, активистка6. Културолошки родови димензии, 6.А. Др. Ана Мартноска7. Женска уметност и артивизам.ЖЕНИТЕ МОЖАТ! е интердисциплинарен проект кој ги обединува академските знаења, практичните примени низ живото искусување и креативноста, во служба на осознавање и дејствување кон родово рамноправно општество.Сите права над проектот се во интелектуална сопственост на координативниот тим и истите се заштитени преку агенција за заштита на авторски права.Проектот се имплементира преку единствената „грас рут“ граѓанска организација „ЕДНА МОЖЕ!, а со поддршка на Министерство за Култура на Република Македонија.Со љубов,тимот на „Една може!“Пријавување: https://docs.google.com/forms/d/1NNDGBXw4uQeDQxyiqkpYVson0zFhZclJoHifxzeXPCE/edit Следуваат дополнителни информации :)

  Настани во близина (1км)

  Курс за WordPress

  Тука си затоа што сакаш да станеш мастер во WordPress? Се наоѓаш на вистинското место, и сето ова можеш да го совладаш бeз учење или познавање на програмски ...
 • Brainster, Skopje
 • 20:00:00 , 24 Апр, 2018 до 22:00:00 , 24 Апр, 2018
 • купете билети овде
 • Brainster
 • 11 доаѓаат, 28 можеби
 • King's Day / Orange Day @ Nano Bar

  On Friday , 27 April 2018 NANO Bar Skopje organises a whole-day-long orange party with many surprises! Join us and celebrate King's Day in Skopje!
 • Nano Bar, Skopje
 • 08:00:00 , 27 Апр, 2018 до 01:00:00 , 28 Апр, 2018
 • Nano Bar
 • 17 доаѓаат, 47 можеби
 • Обука за мотивациски говорници и лични тренери

  Модул 7 од циклусот на Обуки за мотивациони говорници и лични тренери. – Би сакале ли да помагате на останатите луѓе да се спознаат себеси и да им помогнете ...
 • Ars Lucida - Coaching & Training, Skopje
 • 10:00:00 , 28 Апр, 2018 до 18:00:00 , 29 Апр, 2018
 • Snezana Bilko
 • 1 доаѓаат, 0 можеби
 • BASIC ERGON ® IASTM Technique Seminar

  Македонското физиотерапевтско здружение со цел да ги направи достапни светски познатите техники и нови пристапи во физиотерапијата за своите членови во ...
 • Скопје - Skopje
 • 11:00:00 , 28 Апр, 2018 до 16:00:00 , 28 Апр, 2018
 • купете билети овде
 • Macedonian Society of Physiotherapists
 • 15 доаѓаат, 99 можеби
 • Курс за Bitcoin и Криптовалути со Мартин Михајлов

  Ова не е курс за тоа како да купиш, продадеш и постигнеш брза заработка со Bitcoin, Ethereum или некоја друга криптовалута. Ова е курс за нешто многу повеќе од ...
 • Brainster, Skopje
 • 17:30:00 , 08 Мај, 2018 до 19:30:00 , 08 Мај, 2018
 • купете билети овде
 • Brainster
 • 3 доаѓаат, 10 можеби
 • Изложба на Влахо Буковац - Ремек дела од ризницата на НГМ

  Ремек дела од ризницата на НГМ, изложба на Влахо Буковац, 19 мај 2018 година, 20 часот Куратор: Кирил Пенушлиски Kryeveprat nga thesari i GKM, ekspozitë ...