• Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:30:00 , 21 Мај, 2017 до 21:00:00 , 21 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 18 доаѓаат, 93 можеби
 • Настанот е завршен
 • На 21.05.2017 (недела) ДПС Трансверзалец ќе се приклучи на мемориjалниот планинарски марш по Селечка Планина организиран од Еколошкото Планинарско Друштво "КАРТУШ" од Прилеп во чест на Петре Андоноски - Музичарот.• Поаѓање од Скопје: во 6.30 ч, Пошта- Железничка Скопје• Пријавување и набавка на карти за превоз : најкасно до 19.05.2017 во продавницата пред студенсткиот дом Кузман Јософовски Питу секој ден од 10 до 21ч. или на редовен состанок на друштвот в Четврток од 20 до 21.30ч.•Лице за контакт: Миле М. 072/250-019• Цена: за превоз 500 ден минибус • Акцијата ќе се одржи доколку се пријават повеќе од 10 учеснициПотребна опрема: разгазени планинарски кондури, облека според најавата за временската прогноза, планинарски стапчиња, течности најмалку 1.5л.Напомена:Секој учесник зема учество на сопствена одговорност и одговара за својата психофизичка подготвеност.Во прилог Програмата од организаторот:------------------------------------------------------------------------------------------- Еколошкото Планинарско Друштво "КАРТУШ" од Прилеп и оваа 2017 г., на ден 21.05.2017 година го организира традиционалниот Републички мемориjален планинарски марш по Селечка Планина во чест на починатиот прилепчанец, наш придружник по планинарските патеки и планинарски дружења* • Петре Андоноски - Музичарот.- Ке ни биде чест и задоволство да ни се придружите во планинарскиот марш по оваа прекрасна и живописна патека на уште едно незаборавно планинарско пролетно дружење.Агенда на меморалниот марш:08.00 ч. - Тргнуванае од пред Домот на културата "Марко Цепенков" (обезбеден бесплатен автобуски превоз до с.Плетвар)08.30 ч. - Тргнување од почетната точка кај с.Плетвар (1000 мнв)08.35 ч. - чешма Дервен (1010 мнв, 200 м од почетокот)09.00 ч. - чешма Бозоец / 5 мин одмор (1015 мнв, 1000 м од предходна точка)10.30 ч. - Трајанова чешма / 30 мин одмор и појадик (1280 мнв, 2800 м)12.00 ч. - чешма Ливада /15 мин одмор и пригоден говор во чест наПетре Андоноски - Музичарот (1520 мнв, 2500 м)13.30 ч. - Чешма "Казанташ" / 30 мин одмор и освежуваььена планинарите со чај и локум15.30 ч. - ЦЕП - манастир Св.Димитри]а, с.Селце 1,5 ч дружење, додeлување на благодарници и дипломи на планинарските друштва како и на најмладиот и на најстариот учесник на маршот и ручек: обезбедено е планинарско гравче на прилепски начин (900 мнв, 3500 м)17.00 ч. - Тргнување за Прилеп Вкупна должина на патеката : 20 км (предвидено време 6 ч.)

  Настани во близина (1км)

  ЕВС_Предизвици на граѓанскиот сектор во Р.Македонија

  Коалиција на младински организации СЕГА организира Национална работилница „Европски Волонтерски Сервис - Предизвици на граѓанскиот сектор во Р.Македонија“. ...
 • Eu Info Center Skopje, Tirana
 • 11:00:00 , 20 Сеп, 2017 до 13:00:00 , 20 Сеп, 2017
 • Coalition of youth organizations SEGA
 • 18 доаѓаат, 35 можеби
 • Friday in Public Room

  Уште едно септемвриско дружење со квартетот Mary Poppins и најдоброто од филмска музика! Уживаме во настапот на Ерxaн Шукри- виолина, Билјана Весковска- ...
 • Public Room, Skopje
 • 21:00:00 , 22 Сеп, 2017 до 00:00:00 , 23 Сеп, 2017
 • Public Room
 • 10 доаѓаат, 32 можеби
 • Thursday in Public Room

  Mузичко уживање со Дарко Стојоски, Марко Василевски и Горан Попоски. Гитара, бас и тапани. Повелете на џез и дружење!
 • Public Room, Skopje
 • 21:00:00 , 21 Сеп, 2017 до 00:00:00 , 22 Сеп, 2017
 • Public Room
 • 10 доаѓаат, 30 можеби
 • Saturday in Public Room

  Оваа сабота за прв пат во Public Room ги слушаме Калевала! World music бенд основан во 2008та, со репертоар на музика од Португалија, Франција, Русија, ...
 • Public Room, Skopje
 • 22:00:00 , 23 Сеп, 2017 до 01:00:00 , 24 Сеп, 2017
 • Public Room
 • 7 доаѓаат, 31 можеби
 • 150 за Македонија,за СИТЕ/for Macedonia for Everyone

  „Тие што искусуваат мир внатре во себеси создаваат мирно општество и градат мирна реалност околу нив. Глобалните промени во светот започнуваат од ...
 • Skopje
 • 12:00:00 , 23 Сеп, 2017 до 13:00:00 , 23 Сеп, 2017
 • Joko Veso
 • 19 доаѓаат, 24 можеби