Лани во февруари Владата ја задолжила Агенцијата за странски инвестиции да изврши вонсудска наплата на казна од 157.000 евра од несуден странски инвеститор во ...
| | веќе видена

Планираме да го зголемиме производството во Арцелор Митал за 30 проценти во следниот период, а компанијата во Скопје ќе ја промовираме во фабрика која ќе биде ...
| | веќе видена

И цело време го донеле Зоран Заев да го продаде името, ајде мајката, велеше Заев во минатото. Република Северна и двојазична Македонија, денешната реалност на ...
сите 2 | | | веќе видена

Во Општина Центар мажите и жените се најрамноправни, додека најголема родова нееднаквост има во Студеничани , покажуваат податоците на Реактор – Истражување во ...
| | веќе видена

Две соби во студентскиот дом Кузман Јосифовски Питу со години наназад беа исцртани со македонски симболи, како плафонот во едната соба исцртан со сонцето од ...
сите 2 | | | веќе видена

Фабриката „Аптив пакард“ (Aptive Packard), за производство на електроинсталација за автоиндустријата, отворена е минатиот понеделник во присуство на ...
| | веќе видена

И годинава не може да очекуваме сериозни економски поместувања, смета економскиот експерт Рафајловски. Смета дека се потребни храбри чекори без партиски ...
| | веќе видена

Дали размислувате за нов стан? Дали размислувате за вашата нова адреса? Александрија е нова населба во Општина Ѓорче Петров. Се наоѓа на локација наспроти ...
| | веќе видена

Собранието на РМ го донесе новиот Закон за спречување на корупцијата и судирот на интереси, по скратена постапка. Со овој закон се уредуваат мерките и ...
| | веќе видена