ZTE дели 3.000 откази

Кинескиот производител на телекомуникациска опрема ZTE, кој е соочен со трговските санкции од САД, укинува околу 3.000 работни места. Од тој број, една петтина укинува во опаднатиот бизнис со мобилните телефони во Кина, соопштија неименувани извори од таа компанија. Глобалниот бизнис за производство на мобилни телефони на ZTE ќе укине 600 работни места или 10 проценти од вкупниот број на ...

⇐ DailyДенар ⇒