КАКО ЗАВРШИ БАНКАРСКАТА 2016: Пик на потрошувачките кредити!

Крајот на банкарската 2016 година завршува со раст на кредитната активност и кај фирмите и кај граѓаните. Последниот месец од ланската година ја зголеми потрошувачката, во пресерт на новогодишните празници. Од Народната банка ги објавија најновите оценки за финишот на 2016 година, кој упатуваат на зголемено кредитирање повисоко од очекувањата. “Податоците за кредитниот пазар во декември се ...

⇐ DailyФактор ⇒