Започна сеидбата во виничко, помалку ориз од лани

Во општина Виница започна сеидбата на ориз. Сепак оваа година површините засеани со ориз ќе бидат намалени. Поради лошата хидролошка состојба планот за пролетна сеидба во општината претрпе измени. Така од планираните 180 хектари под ориз во виничко, површините ке бидат намалени за 100 хектари на сметка на оризот, додека пченката се очекува пролетва да биде насеана на површина од 370 хектари. ...

⇐ DailyФактор ⇒