На врвот по промет акцијата на Макпетрол

Акцијата на Макпетрол АД Скопје во четврток се најде на врвот со остварени 28,5 милиони денари со истргувани 1.018 лотови по просечна цена од 27.998,18 денари. Истргуваната количина претставува 0,9 отсот од вкупниот број на издадени акции од Макпетрол при што оствареното учество во вкупниот остварeн промет вчера изнесуваше високи 93,5 отсто. Најголем раст кај акциите од 2,55% со истргувани 200 ...

⇐ DailyАктуелно24 ⇒