До Варшава ке се гради нов аеродром

Со проектот е предвидено аеродромот да може да пружи услуга за до 50 милиони патници годишно, изјави полскиот министер за развој и финансии Матеуш Моравјецки, што е четири пати поголема бројка од прометот на патниците во главниот аеродром во Варшава. Полската Влада усвои план за изградба на нов аеродром надвор од главниот град Варшава, кој може да стане центар за авиосообраќајот на централна и ...

⇐ DailyStart.mk ⇒