ТЕВДОВСКИ ГО ОБРАЗЛОЖУВА РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ: Повеќе пари за поддршка на граѓаните наместо за службени патувања и рекламирање

Драстично кратење на кампањите, патувањата, рекламирањето а повеќе пари на сметка на граѓаните и фирми како што се минималната плата, решение за стечајците, поддршка за малите и средните претпријатија и земјоделците, укинување на радиодифузната такса и слично. Ова го истакна денеска министерот Тевдовски образложувајќи го предлогот за ребаланс на буџетот. До крајот неделата Министерството за ...

⇐ DailyФактор ⇒