Тевдовски: До крајот на мандатот, Македонија со завршна сметка како Данска

Со 92 гласа за, без воздржани и против, Собранието на Република Македонија во рамките на 8-та седница ја донесе завршната сметка на буџетот за 2016 година.Министерот за финансии Драган Тевдовски во образложението наведе дека вкупните приходи на буџетот се реализирани во износ од 169,3 милијарди денари, а расходите во износ од 185,4 милијарди денари, поради што буџетскиот дефицит изнесува 16,1 ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒