Телма: Седат дома, а земаат плата 1600 „рамковни“ административци

Илјада и шестотини лица примаат плата од државата, а седат дома! Оваа бројка на државни службеници кои немаат работен ангажман, но се обезбедени со редовни месечни приходи, за првпат е објавена денеска, а ја откри државниот секретар во Министерството за информатичко општество и администрација Јахи Јахиу, јави Телма. Тој нагласи дека сепак, и покрај слабостите во практичната реализација, ...

⇐ DailyБриф ⇒