Текстилните работнички во Штип добивале пари на рака

Се кршат работничките права на текстилните работнички од штипските конфекции. Тие дел од плата добиле на рака во кеш. Освен плата од 6.000 до 7.000 денари, што им стигнува на сметка, дел од конфекциите во Штип на работниците им исплаќале од 1.500 до 3.000 денари во плик. Ова го тврдат од Здружението „Гласно“, чии членови денеска објавија документ што до нив го доставила текстилна работничка. ...

⇐ DailyФактор ⇒