Светска банка: Македонската економија со раст од 3,3% во 2017-та

Светска банка предвидува глобалниот економски раст во 2017-та да забрза умерено до 2,7 проценти, откако мина посткризниот период лани. Во извештајот за „Глобалните економски перспективи“ за Македонија, годинава Светска банка прогнозира раст на БДП од 3,3% што е намалување за 0,7 процентни поени во однос на јунските предвидувања на аналитичарите од Вашингтон. За в година од македонската економија ...

⇐ DailyМРТ ⇒