Словенија забележа најбрз раст на градежништвото во ЕУ

Словенија останува државата во Европската унија (ЕУ) со најбрз раст на градежниот сектор во февруари, покажуваат податоците на европската статистичка служба „Евростат“. Во вториот месец од годината, градежната продукција во земјата расте со 21,4% на годишна основа. За месецот растот е уште посилен – речиси 26%, покажуваат податоците. На годишен раст на градежната продукција на второ место во ЕУ е ...

⇐ DailyДенар ⇒