Штипските пчелари бараат прогласување на елементарна непогода

Штипските пчерали бараат од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство да се прогласи елементарна непогода поради редуцирањето на пчелните семејства. Претседателот на Здружението на пчелари „Пелар“-Штип, Томе Тонев вели дека барањето е поради тоа што пролетните мразови и сушата предизвикаа редуцирање на пчелните семејства, а исто така драстично е намалено и производството на мед и ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒