СБ ја намали прогнозата за економски раст

Светска банка ја намали прогнозата за економски раст за оваа година. Во јануарскиот извештај за перспективите на Глобалната економија пишува дека Македонската економија годинава ќе расте со 3,3 % што е за 0,7 % помалку од очекувањата кои Светска банка ги имаше во јуни минатата година. Во 2018 година економијата ќе бележи раст од 3,7 % а во 2019 со 4 % . Светска Банка ја намали прогнозата и за ...

⇐ DailyТелма ⇒