Русите шокирани: Турците ни забија нож во грбот

Турција со одлуката за ограничување на увозот на земјоделски производи од Русија, вклучувајќи ја и пченицата и „заби нож во грбот“ на Русија. „Она што Анкара го направи во врска со увозот од Русија изгледа како нож во грб“, изјави рускиот министер за земјоделство Александар Ткачев. Тој додаде дека Русија е способна да излезе на крај со новонастанатата ситуација и дека може да најде нови пазари. ...

⇐ DailyДенар ⇒