РЕБАЛАНС ПРЕД ПРАТЕНИЦИ: Дали македонскиот пица-буџет ќе ги угаси апетитите?

Ребалансот за буџетот е пред пратениците. Од денеска стартува собраниската расправа за прекроената државна каса. Опозициската ВМРО-ДПМНЕ поднесе 1.000 амандмани за кои ќе треба да се расправа. Комисиската расправа за ребалансот може да трае 10 дена, додека пленарната седница 5 дена. Тоа значи дека до втори август прекроениот буџет треба да биде изгласан. Со ребалансот на буџетот за годинава, ...

⇐ DailyФактор ⇒