РАСТ НА ЕКОНОМИЈАТА: Лет во место!

Македонската економија е практично во стагнација, сметаат економистите и аналитичарите. По веста дека ММФ ја намали проекцијата за економскиот раст на 3,2 отсто, неколку прашања легитимно се поставуваат. Дали е ова доволен раст, и дали нема да има и натаму надолна ревизија на растот со оглед на тоа што политичката криза не е при крај, туку веројатно уште долго ќе се препелкаме. „Ние комплетно ...

⇐ DailyФактор ⇒