Повисоките каматни стапки ја поддржаа добивката на JPMorgan

Најголемата американска банка по актива „JPMorgan Chase & Co.“ забележа повисок од очекуваниот профит за кварталот, откако растот на нето приход од камати го компензираше забавувањето од приходите во трговијата, пренесува „Ројтерс“. Банката отпиша 2,4 милијарди долари, за да покрие нов еднократен данок за репатријација на меѓународниот профит и за да се прилагоди на вредноста на одложените ...

⇐ DailyДенар ⇒