Постои простор за зголемување на трговијата меѓу Македонија и Турција

Компании од областите на информатичката технологија и здравството од Измир се заинтересирани за инвестиции во Македонија. Претставници на околу 20 фирми од Измирската трговска комора од ИКТ и здравствени кластери вчера на бизнис-форум и средби со македонски компании, членки на Стопанската комора на Македонија и на Турција (МАТТО), ги разгледуваа можностите за соработка.Покрај потенцијалите за ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒