Полска ќе гради нов аеродром

Полската Влада усвои план за изградба на нов аеродром надвор од главниот град Варшава, кој може да стане центар за авиосообраќајот на централна и источна Европа. Со проектот е предвидено аеродромот да може да пружи услуга за до 50 милиони патници годишно, изјави полскиот министер за развој и финансии Матеуш Моравјецки, што е четири пати поголема бројка од прометот на патниците во главниот ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒