Пад на цената на нафтата

Цената на нафтата паѓа, две недели по ред, по проценката на Меѓународната агенција за енергетика (ИЕА) за побарувачка на „црното злато“ од страна на Организацијата на земји извозници на нафта (ОПЕК). ИЕА ја намали проценката за побарувачка за нафта од ОПЕК за оваа и за следната гоина за 400 илјади барели дневно. Цената во Њујорк падна за 0,3 отсто. Американската лесна нафта WTI за септемвриската ...

⇐ DailyМакфакс ⇒