Овие работници земаат најниска плата во Македонија

Најниска просечна плата се исплаќа во производството на кожа, и таа изнесува 11 799 денари. Зад нив се работници кои се занимаваат со производство на облека, одржувањето на згради и животната средина, производство на мебел. Просечната плата во компјутерското програмирање е највисока во државата и во февруари изнесувала 49 180 денари. Просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во ...

⇐ DailyФактор ⇒